hús

02.
20.
12:17
Jó hírt kaptak a hentesboltok

Jó hírt kaptak a hentesboltok

Az Agrárminisztérium pályázatot nyitott a hentesüzletek számára, a mikrovállalkozások március 20-ig indulhatnak a tenderen, és akár 3,5 millió forintot is kaphatnak a megnövekedett költségeik finanszírozására.

Szerző(k): Economx
02.
12.
11:51
Tehenek nélkül is emberi táplálék lehet a legelőfű

Tehenek nélkül is emberi táplálék lehet a legelőfű

A legelőkön tartott állatállomány csökkenése több régióban is leleményessé teszi gazdákat. Állatok nélkül, közvetlenül a fűből is lehet húst vagy sajtot előállítani? Egy német gazdálkodó ezzel kísérletezve fehérjeport szeretne előállítani hüvelyesekből és fűfélékből.

Szerző(k): Horváth Tibor
02.
02.
07:01
Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Felgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
26.
20:48
Bill Gates új biznisze, a laboratóriumi hús egyhamar nem kerül a tányérra

Bill Gates új biznisze, a laboratóriumi hús egyhamar nem kerül a tányérra

Hiába nyilvánította emberi fogyasztásra alkalmasnak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala a laboratóriumban előállított húst, a Bill Gates támogatásával feltörekvő élelmiszeripari innováció egyhamar nem küldi nyugdíjba a szarvasmarhatartókat.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
23.
17:04
A vegán husi a kutyának sem kell

A vegán husi a kutyának sem kell

Az elmúlt években dollármilliárdokat öltek a befektetők a növényi alapanyagokból készült, de a hagyományos hús küllemét és ízét utánozni hivatott termékek feltörekvő piacába. Hiába a klímabarát szempontok, a bizakodásra okot adó évek után úgy tűnik, a fogyasztók végleg eldöntötték, maradnak az olcsóbb és finomabb hagyományos húsféléknél.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
17.
19:02
A gázt lecsavarjuk, a villanyt lekapcsoljuk, de a húsról nem mondunk le

A gázt lecsavarjuk, a villanyt lekapcsoljuk, de a húsról nem mondunk le

Csaknem az egész magyar társadalom szeretne környezetbarátabb módon élni a következő egy évben, a húsevés csökkentésére viszont messze nincs akkora nyitottság – derül ki egy friss kutatásból.

Szerző(k): Hegedűs Szabolcs
01.
16.
10:39
Kiutasították Ausztráliából a húsos embert

Kiutasították Ausztráliából a húsos embert

Az ausztrál kormány még tavaly októberben jelentette be, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be azokkal az utazókkal szemben, akik nem jelentik be érkezéskor a növény- és állategészségügyi kockázatot jelentő árukat.

Szerző(k): Economx
01.
13.
17:22
Drága élelmiszer: végre a láthatáron a várva várt fordulat

Drága élelmiszer: végre a láthatáron a várva várt fordulat

Fordulatot jelez az élelmiszerek hónapok óta tartó, brutális drágulásában, hogy bizonyos termékeknél már lassult az áremelkedés üteme decemberben. Ez még nem a vége: hónapok múlva állhat meg a drágulás, árcsökkenésre pedig nincs remény.

Szerző(k): Nagy Kristóf
01.
12.
06:57
Nagyon drága a hús, kevesebb fogy a henteseknél

Nagyon drága a hús, kevesebb fogy a henteseknél

A legfontosabb alapanyagok igencsak megdrágultak, az élősertés ára egy év alatt 70-80 százalékkal emelkedett.

Szerző(k): Sánta András
01.
09.
11:31
Áder János talált egy módszert az elszálló élelmiszerárak ellen

Áder János talált egy módszert az elszálló élelmiszerárak ellen

Áder János Kék bolygó című podcast műsorában Széll Tamás Michelin-csillagos séffel beszélgetett, többek között arról, hogy 2022 jelentős energia- és élelmiszerár-emelést hozott, ami a háztartásokat és a sztárséf üzletét is érinti.

Szerző(k): Economx, Hercsel Adél