gasztronómia

06.
29.
07:02
Heimann Zoltán: Elfogadtuk, hogy itt most megállt az élet

Heimann Zoltán: Elfogadtuk, hogy itt most megállt az élet

Szándékosan lépett vissza minden más kötelezettségvállalástól az egyik legismertebb szekszárdi családi borászat vezetője, hogy kizárólag a maga kezdeményezte generációváltásra fókuszáljon. A 25 hektárról évente 150 ezer palack bort értékesítő Heimann család márciusban új korszak kezdetére és jól előkészített ünneplésre készült, amikor a koronavírus miatt mindent újra kellett tervezni a térképen.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
17.
19:30
Bezár az egyik legjobb budapesti étterem

Bezár az egyik legjobb budapesti étterem

Bezár a Baraka, Budapest egyik fine dining étterme - írja a turizmus.com, amely szerint várható volt, hogy az elsősorban külföldi turistákat megszólító hely nem marad talpon a lenullázódó turizmus miatt.

Szerző(k): Szász Péter
06.
16.
19:03
Felszámolás alatt a magyar kaviáros vállalkozás

Felszámolás alatt a magyar kaviáros vállalkozás

A becsült érték duplájáért, 110 millió forintért nem kelt el az egykor kaviárt készítő, felszámolás alatt lévő Silver Fish Kft. vésztői ipari ingatlana. Az ingatlanok bérlője a Komádi székhelyű, amerikai tulajdonú Forus Kft., amely tokhalakat nevel, de itt nem készít kaviárt. A vésztői kaviárt Putyin is kóstolhatta.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
14:36
Új szereplő furakodik a kávézópiacon

Új szereplő furakodik a kávézópiacon

A Cyberg Corp. Nyrt. részesedést kíván szerezni az osztrák székhelyű Coffeeshop Company franchise kávézóláncban - tette közzé a Cyberg Corp. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
27.
19:55
Jamie Oliver bezárja több ázsiai éttermét

Jamie Oliver bezárja több ázsiai éttermét

Jamie Oliver bezárja a tajvani és hongkongi éttermeit. Bár hivatalosan nem indokolta a döntést, egyesek a koronavírussal magyarázzák azt - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
02.
25.
11:27
Melyik a jobb vágódeszka: a fa vagy a műanyag?

Melyik a jobb vágódeszka: a fa vagy a műanyag?

Pár masszív, strapabíró vágódeszka minden konyha alapfelszereléséhez hozzátartozik, de milyet érdemes választani? Ezt válaszolja meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Ételt csak okosan oldalon.

Szerző(k): Szász Péter
02.
03.
10:35
Rub&Roll: Ízkavalkád a belvárosban - kinyílik a barbecue-univerzum

Rub&Roll: Ízkavalkád a belvárosban - kinyílik a barbecue-univerzum

Rub&Roll Barbecue néven működik mostantól a korábban Budapest Barbecue Companyként ismert Szent István körúti étterem, a barbecue-ételek fellegvára. Nem csak névváltásról van szó, hanem zseniális omlós és rendkívül összetett ízvilágú ételeket kínáló étterem csapata szeretné létrehozni a magyarországi barbecue-közösséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
28.
14:17
Otthagyja a Gundel éttermet az ügyvezető

Otthagyja a Gundel éttermet az ügyvezető

Polyák Norbertet nevezték ki a Gundel Kft. ügyvezető igazgatójának. Peter Knoll, aki eddig a Hilton Budapest és a Gundel igazgatója is volt, a jövőben szállodaigazgatói feladataira koncentrál - írja a turizmus.com.

Szerző(k): Szász Péter
01.
17.
15:35
Elvettek egy csillagot a legendás szakács éttermétől

Elvettek egy csillagot a legendás szakács éttermétől

Január 27-én jelenik meg az aktuális Michelin-kalauz, de a szerkesztők már a nagy leleplezés előtt tájékoztatták a két évvel ezelőtt elhunyt séf legismertebb éttermének stábját, hogy elveszik tőlük az egyik csillagot.

Szerző(k): Domokos László