gasztronómia

12.
07.
12:03
Budapest ebben is csúnyán lemaradt

Budapest ebben is csúnyán lemaradt

A húsmentes - vegánbarát - városok listáját London vezeti, megelőzve ezzel New Yorkot és Berlint, de Varsó és Prága is helyet kapott a legjobbak között.

Szerző(k): Csernátony Csaba
11.
24.
09:26
Soha nem költöttek még ennyit street foodra Magyarországon

Soha nem költöttek még ennyit street foodra Magyarországon

Egyre erősebb növekedést mutatnak a magyar streetfood-szektor: rekord mennyiségű terméket adtak el, megduplázódott az igény az utcai gyorsételekre. A hazai alapítású helyek már 20-30 százalékos forgalomnövekedést produkáltak idén.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
16.
19:44
Győrben terjeszkedik a menő budapesti lánc

Győrben terjeszkedik a menő budapesti lánc

Első vidéki éttermét Győrben nyitotta meg a Budapesten már 7 éve, 7 étteremmel jelenlévő Padthai Wokbar - értesült a Forbes.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
15.
13:23
Tudja, miért rossz hűtőbe tenni a paradicsomot?

Tudja, miért rossz hűtőbe tenni a paradicsomot?

Gyakran lehet találkozni azzal a jótanáccsal, hogy a paradicsomot nem szabad hűtőben tárolni, mert elveszíti az ízét. De mi a valóságalapja ennek?

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
24.
15:23
Kivételes helyen nyit éttermet a magyar sztárséf csapata

Kivételes helyen nyit éttermet a magyar sztárséf csapata

Széll Tamás séf ott nyit új éttermet, ahol korábban kollégája, Huszár Krisztián működtetett egy másikat, amely 2018 végén bezárt, mert az ő koncepciójuk nem működött.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
20.
15:39
Magyarország éticsiga feldolgozó nagyhatalom lett - 40 százalékos állami támogatással

Magyarország éticsiga feldolgozó nagyhatalom lett - 40 százalékos állami támogatással

Átadták a francia tulajdonú Bourgogne Gastronomie Kft. élő éticsiga feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó, mintegy 6,5 milliárd forintból felépített üzemét pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
11.
06:40
Akár egy 6000 forintos bor is elkelhet 800 ezer forintért

Akár egy 6000 forintos bor is elkelhet 800 ezer forintért

Tavaly rekordbevétel, 7,7 millió forint gyűlt össze a Budapest Borfesztivál és a Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverésen, amelyet első alkalommal Bősze Ádám vezetett a borfesztivál főszervezőjével, dr. Antal Gáborral közösen. Fel van adva a lecke a párosnak, akik ismét kézbe veszik az aukciós kalapácsot szeptember 12-én. A Bartók Rádió műsorvezetőjeként és zenei antikváriusként is ismert Bősze Ádámmal beszélgettünk a jótékonysági árverésekről és a borokról.

Szerző(k): Axioart
09.
04.
18:52
Bezár Buda egyik ismert étterme

Bezár Buda egyik ismert étterme

Végleg bezár a Normakert vendéglő - szúrta ki az Infostart az étterem Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szász Péter
08.
28.
20:09
Meghalt Niszkács Miklós gasztronómiai szakíró

Meghalt Niszkács Miklós gasztronómiai szakíró

Augusztus 27-én, életének 73. évében elhunyt Niszkács Miklós gasztronómiai, a Vendéglátás magazin volt főszerkesztője - írja a turizmus.com.

Szerző(k): Szász Péter