Az Országos Kórházi Főigazgatóság vis maior támogatás keretében biztosított több mint 870 millió forint többlettámogatást a projekt teljes körű megvalósítása érdekében. A projekt célja a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó egységeinek korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása.

A beruházás során átadtak egy új hemodinamikai asztalt az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel. A napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását – tájékoztattak.

  • A daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe.
  • A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe.
  • Emellett mai kor elvárásainak megfelelő kényelemmel bíró kilenc kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára.

A projektnek köszönhetően további új eszközöket szereznek majd be szeptember végéig az urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia osztályokon – olvasható a közleményben.

Exkluzív adatok: elszomorító híreink vannak azoknak, akik valamilyen szakrendelésre szeretnének beju

Egy friss kutatás adatai szerint a rendelőkben leginkább az ultrahang vizsgálatra váró betegeknél nőtt meg a várakozási idő. 25 nap helyett 40 napot kell várni egy vizsgálatra, mondta lapunknak Pásztélyi Zsolt, a Medicina 2000 Szövetség elnöke. Aki gasztroenterológusra vagy endokrinológusra vár, azoknak is majdnem két hónapig kell türelmesnek lenniük. Bővebben >>>