Az esetről a fedélzeten tartózkodó utasok számoltak be a közösségi médiában, a gép útja a Flightradar-on visszakövethető – írja a spabook.net.

Hogy pontosan mi volt a visszafordulás oka, azt biztosan nem lehet tudni, de közel 6 óra késés után nem biztos, hogy jár kártérítés.

A Marosvásárhelyre tartó utasokat egy Törökországból visszatérő gép szállította el, ez a járat végül magyar idő szerint 13:17-kor szállt fel és 14:01-kor landolt. Mivel eredetileg 08:10-kor kellett volna leszállnia, ezért közel 6 órás késésről van szó, ami 1500 kilométernél rövidebb út esetén utasonként 250 euró kártérítést jelenthet.

Azonban műszaki meghibásodások esetén, amennyiben a légitársaság bizonyítani tudja, hogy a meghibásodást a rendszeres karbantartással nem lehetett elkerülni, és a hiba váratlanul lépett fel (pl. külső hatások), a kérelmet nem lehet érvényesíteni.

A Wizz Air közleménye

A Wizz Air közleményben reagált a június 29-i Budapest-Marosvásárhely járattal kapcsolatban:

 „A Wizz Air június 29-én Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata egy apróbb technikai probléma miatt visszafordult az induló repülőtérre. Az átmeneti hiba a légitársaság protokollja szerint karbantartást igényelt, amely elvégzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bizonyult alkalmasabbnak. A karbantartást követően 12:59-kor felszállt a helyettesítő repülőgép az utasokkal. A Wizz Air számára továbbra is utasai és munkatársai biztonsága a legfontosabb. A légitársaság ezúton is szeretne elnézést kérni minden érintettől, akit kellemetlenség ért.”

Kénytelen lesz jobban kapaszkodni: a szélsőséges időjárás a repülőket is bünteti

A globális felmelegedés miatt nő a turbulencia kialakulásának kockázata a repülésnél egy új tanulmány szerint. Bővebben >>>