A BTel tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedésére az MNB által elrendelt moratórium továbbra is érvényben marad. Az MNB pénteki határozatában felhívta a társaság figyelmét arra, hogy intézkedéseit ismételten is alkalmazhatja.

A felügyelet jelezte: a jövőben is fokozott figyelemmel fogja kísérni, hogy a BTel a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget teljesíti-e, tekintettel arra, hogy a cég ezt rendkívül gyakran szegi meg. Ezért az MNB pénteki határozatában rendkívüli adatszolgáltatásra is kötelezte a társaságot.

Ugyancsak pénteken ötmillió forintra bírságolta a BTelt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), amely pénteken honlapján azt is közölte, hogy a társaság részvényeit a standard kategóriába sorolja vissza január 15-ével.

A tőzsde arra is felszólította a kibocsátó társaságot, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait. A BTel 5 millió forint bírságot nem fizetett be, továbbá több mint 1,9 millió forint forgalombantartási díjjal és 384 ezer forint közzétételi díjjal is tartozik a tőzsdének.

A társaságot legutóbb január 7-én bírságolta meg az MNB, és azonnali hatállyal felfüggesztette a BTel részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését, továbbá ismételten felszólította egy konkrét hír haladéktalan közzétételére. A felszólításnak a társaság még nem tett eleget, így értékpapírjaival jelenleg nem kereskednek a tőzsdén.

November közepén a BTel részvényeit kivették a BUX és a BUMIX indexből, ezt szintén azzal indokolta a BÉT, hogy a társaság sorozatosan megszegte a tájékoztatási kötelezettségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!