A napi átlagforgalom 8,6 milliárd forintra nőtt az előző hónapban elért 7,7 milliárd forinthoz képest, az egy évvel korábbi 9,2 milliárd forintos bázishoz viszonyítva azonban némi visszalépést jelentett.

A BÉT részvényindexe, a BUX augusztusban 4,2 százalékkal emelkedett, 37 233 ponton zárt. A vezető részvények erősödtek az előző hónaphoz képest, a legnagyobb mértékben, 11,5 százalékkal a Richter árfolyama nőtt, 42,9 milliárd forintos forgalomban. A Mol árfolyama 34,8 milliárd forintos forgalom mellett, 6,6 százalékkal drágult, az OTP részvényei pedig 0,4 százalékkal emelkedtek 98,5 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom részvényárfolyama 4,2 százalékkal nőtt.

Arról is beszámoltak, hogy augusztusban új taggal bővült a BÉT, ugyanis a cseh Patria Finance nyert kereskedési jogot a részvényszekcióban.

A befektetési szolgáltatók rangsorában a Concorde Értékpapír érte el az első helyet 106,9 milliárd forintos duplikált forgalommal, a Wood&Company végzett a második helyen 102,4 milliárd forintos forgalommal, a dobogó harmadik fokára pedig 59,4 milliárd forintos forgalommal az Erste Befektetési Zrt. állhatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!