Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a forgalmi adatok alapján az OTP erősödésével magyarázta a BUX emelkedését. Árokszállási Zoltán szerint az infláció csökkenéséről szóló hírek miatt teljesíthettek ilyen jól hogy a bank részvényei, kibocsátói hír ugyanis nem jelent meg csütörtökön.

A forgalom hirtelen megugrását nyugat-európai és amerikai befektetők vásárlásaira vezette vissza, valószínűleg ők vettek nagyobb mennyiségben OTP-részvényeket a kedvező adatok miatt.

A vezető részvények közül

  • Mol 24 forinttal, 0,80 százalékkal 3010 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban;
  • az OTP-részvények ára 370 forinttal, 3,32 százalékkal 11 520 forintra nőtt, forgalmuk 17,0 milliárd forintot tett ki;
  • Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 410 forintra csökkent, forgalma 74,0 millió forint volt;
  • Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,29 százalékkal 8430 forintra esett, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3299,46 ponton zárt csütörtökön, ez 6,18 pontos, 0,19 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!