Shein 80-90 dolláros várható értékeléssel jelentkezett be az amerikai tőzsdei bevezetésre. Tavaly Londonban ugyanígy 1 milliárd dollárt gyűjtöttek be, miközben nehezen tudtak érvényesülni a brit főváros piacán az olyan rivális részvények mellett, mint a Boohoo vagy az Asos.

Szakértők szerint azonban az Egyesült Királyság tőkepiacainak fellendüléséhez két-három kiváló minőségű, sikeres tőzsdei bevezetésre lenne szükség. A kínai fasz-fashion cég lehet az egyik ilyen – írja a Bloomberg.

A lap szerint ugyanakkor van rá esély, hogy az a figyelem, amit a kínai cég képes volt kiváltani az Egyesült Államokban, az az Egyesült Királyságban is hasznára válhat. Továbbá a vállalat is dönthet úgy, hogy inkább az otthonához közelebb, vagyis Hongkongban vagy Szingapúrban jegyzi be magát.

A Shein a Temuhoz hasonlóan kezdte el letarolni az e-webshopokat, emiatt pedig a légi áruszállítás forgalmát is jelentősen megbénították. Ugyanakkor a fast fashion márka így is vetélytársra akadt, ráadásul a konkurens Temu is a GVH célkeresztjébe került.

 

Ezt már alig lehet bírni, a feje tetejére állítják az áruszállítást a kínai webshopok

A Shein és a Temu gyors térnyerése miatt felborult a globális légifuvarozási ágazat is, mivel egyre kiélezettebb a verseny a korlátozott számú helyekért.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!