Szorosabbra fűzheti a Shein kapcsolatait  az Egyesült Királysággal. A cég várhatóan a héten kezdeményezi fogja az értékpapírjai londoni tőzsdére való bevezetése.

A Shein brit tőzsdére bevezetni kívánt részvényei 66 milliárd dollárra (közel 24 ezer milliárd forint) értékelheti a vállalatot – írja a BBC.

Ellehetetlenül amerikai működés

Korábban komoly kritikák érték a kínai fast fashion céget. A Public Eye emberi jogi csoport jelentése szerint alacsony bérezés mellett heti 75 órát dolgoznak a Shein alkalmazottjai. Greenpeace pedig a vállalat, szerintük környezetrombolásra épült üzleti modelljét kritizálta. 

Shein azt követően fordult a brit piacok felé, hogy az Egyesült Államokbeli ellenőrzések megnehezítették az ázsiai cég ottani működését.

Az amerikai vádak szerint a kínai cég az ujgur kisebbség kényszermunkájára támaszkodó beszállítókkal dolgozik együtt. 

Londonnak is fontos 

Colleen McHugh, a Wealthify befektetési igazgatója elmondta: a héten várható bejelentés a londoni tőzsdének is nagy hír. Bár hozzátette, hogy a környezet- és munkavédelmi aggályok miatt

A szabályozó hatóságtól függ, hogy a tőzsdei bevezetés itt [az Egyesült Királyságban] megtörténhet-e vagy sem - de ez nem lesz ellentmondásoktól mentes

A brit  politikai vezetés egyelőre nyitottnak látszik a vállalat befogadására.  

Donald Tang, Shein ügyvezető elnöke korábban már Jeremy Hunt pénzügyminiszterrel és Jonathan Reynolds ellenzéki, árnyék üzleti miniszterrel is tárgyalt a kérdésről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!