Gyengül a forint csütörtökön, az euró ára 345 forint fölött is járt nyitás után, holott hajnalban még 344 alatt volt. Az Erste Befektetési Zrt. elemzése szerint azonban jöhet további forinterősödés még.

"Stabilan csordogál lefelé az árfolyam, 340 forint környékéig nincs is komolyabb ellenállás ennek folytatása előtt. Ott azonban egy erősebb technikai és lélektani szint mellett a 200 napos mozgóátlag is őrt áll a további forinterősödés előtt, így már nem sokáig élvezheti a forint a zavartalan vizeket" - írják elemzésükben.

A dollár viszont erősödik az euróval szemben a korábbi gyengülés után. Az amerikai fizetőeszköz azért gyengült, mert a Fed kétnapos kamatdöntő ülése előtt arra számítottak a befektetők, hogy továbbra is elköteleződhet a Fed az ultralaza monetáris politika iránt.

Sőt, olyan hírek is felröppentek miszerint hozamcélok meghatározásán is gondolkodik a jegybank, ami adott esetben kedvezőtlenül hathat a kamatkülönbözetre a dollár szemszögéből nézve. Emellett a koronavírust követő, egyelőre vártnál gyorsabb gazdasági helyreállás sem kedvez a menedékeszközként funkcionáló dollárnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!