Az euró árfolyama fél hétkor 388,16 forintra gyengült a szerda kora esti 388,29 forintról. A svájci frank jegyzése 413,07 forintról 412,41 forintra csökkent, a dolláré pedig 360,61 forintról 360 forintra süllyedt.

Az euró jegyzése a kora esti 1,0764 dollárról 1,0783 dollárra erősödött.

A hazai fizetőeszköz azután kezdett el látványosan gyengülni, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a szuverenitásvédelmi törvény miatt. Véleményük szerint a törvény egyes rendelkezései ellentétesek az uniós joggal. A magyar kormány keményen reagált a brüsszeli bejelentésre. Itt olvashatja a részleteket >>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!