Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. 

A hazai fizetőeszköz azután kezdett el látványosan gyengülni, hogy az Európai Bizottság bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indítanak a szuverenitásvédelmi törvény miatt.

Az euró jegyzése este hat óra előtt 388,29 forinton állt a kora reggeli 386,24 forint után, a dollár jegyzése 360,61 forintra ment fel 358,88 forintról, a svájci franké pedig 413,07-re 412,69 forintról.

Szerda esti jegyzésén a forint 1,3 százalékkal áll gyengébben az év eleji kezdésnél az euróval, 3,8 százalékkal gyengébben a dollárral, és 0,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!