A részvénypiac forgalma 13,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pozitív volt a hangulat az európai tőzsdéken, a német és a francia indexek is 0,7 százalék körül emelkedtek, a magyar tőzsde az európai fősodorral haladt.

A kedvező hangulatot szerinte az okozhatta, hogy a befektetők bizalommal tekintenek a mesterséges intelligencia rejtette lehetőségekre, többek között annak apropóján is, hogy egy brit chip-gyártó tőzsdére készül, mindez pedig az aggodalmakat a háttérbe szorította.

Az AI Summit 2023 rendezvénye egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy a hazai szakemberek és érdeklődők bepillantást nyerjenek a mesterséges intelligencia világába, és felfedezzék annak hatásait az üzleti életre, a társadalomra és az iparágakra.

Az eseményre több mint 50 hazai és nemzetközi előadó kapott meghívást, jelenlétükkel biztosítva a konferencia sokszínűségét.

Részletek: aisummit.hu

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy a forgalom magas volt, de nem a blue chipeké – hiszen azok átlagosan teljesítettek ilyen szempontból –, hanem a kisebb részvényeké. Nagy volt a kereslet a saját részvény vásárlási programot indított OPUS iránt, de a 4iG, az Állami Nyomda és az Appeninn papírjai is az átlaghoz viszonyítva jobban forogtak. A vezető papírok jelentési szezonja lezárult, sokan most a kisebb papíroktól várják a jelentősebb emelkedéseket – magyarázta.

Kiemelte, hogy az OTP-papírok teljesítményére kedvezően hatott a Citi célár-emelése, amelyet a gyorsjelentés kedvező számai indokoltak.

  • Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,42 százalékkal 14 295 forintra erősödött, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.
  • A Mol 10 forinttal, 0,37 százalékkal 2698 forintra gyengült, 1,0 milliárd forintos forgalomban.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4,5 forinttal, 1,03 százalékkal 442 forintra nőtt, forgalma 106,0 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,22 százalékkal 9210 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5094,64 ponton zárt kedden, ez 144,04 pontos, 2,91 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!