Az egyes hitelintézetek honlapjain publikált információk alapján a CIB Bank anyabankja, az olasz Intesa Sanpaolo esetében a hibrid tőkeelemek nélküli, alapvető tőkével (Core Tier 1) számított 5 százalékos küszöbértékhez viszonyítva az Intesa Sanpaolo csoport konszolidált alapvető tőkemegfelelési mutatója 8,9 százalékra módosulna a kedvezőtlen forgatókönyv szerint 2012-ben. Ez az eredmény már mutatja a 2011 tavaszán eltervezett és nyár elején végrehajtott tőkemegerősítés hatásait.

A K&H anyabankja, a belga KBC Bank azt tette közzé, hogy a rosszabb forgatókönyv esetén is a viszonyítási alapnak tekintett 5 százalékos küszöbértéknek a kétszerese, 10 százalék lenne a becsült, hibrid tőkeelemek nélküli, konszolidált alapvető tőkemegfelelési mutató 2012-ben. Jan Vanhevel, a KBC Csoport vezérigazgatója a bankcsoport honlapja szerint azt mondta: a KBC elégedett a stresszteszt eredményével, a bank még a stressz-forgatókönyvek alapján is teljesíteni tudja a fizetőképességi követelményeket.

A magyarországi leánybankkal is rendelkező UniCredit a honlapján azt jelentette meg, hogy a bankcsoport Core Tier 1, alapvető tőkemegfelelési mutatója 6,7 százalékra változna 2012-ben a 2010. végi 7,8 százalékról.

A Raiffeisen Bank International a rosszabb forgatókönyv alapján 7,8 százalékos konszolidált alapvető tőkemegfelelési mutatót érne el 2012 végén. Herbert Stepic, Raiffeisen Bank International vezérigazgatója a banki közlemény szerint hangsúlyozta: a vizsgálatok kedvező eredménye tükrözi az üzleti modelljük erősségét, és a befektetések és a tevékenységek megfelelő sokrétűségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!