A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában ismételten figyelmeztette a BUSINESS TELECOM Nyrt.-t, (BTEL), hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról, és ezen információkról a közzététellel egyidejűleg tájékoztassa az MNB-t is - közölte a jegybank sajtóosztálya.

A rendkívüli tájékoztatásra vonatkozó jogszabályi passzusok újabb megsértése miatt az MNB 8,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére, egyúttal egy, a rendkívüli tájékoztatási körébe eső konkrét hír haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a BTEL-t.

A BTEL ezen rendkívüli tájékoztatásának közzétételéig, de legkésőbb 2015. január 13-án a tőzsdenap végéig az MNB felfüggesztette a BTEL részvények, az azokra vonatkozó határidős kontraktusok, illetve a BTEL 2016/A kötvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A felfüggesztés haladéktalanul, még a mai tőzsdenap folyamán életbe lép. A BTEL számára előírt rendkívüli tájékoztatás közzétételét követően vagy a felfüggesztési idő elteltével az MNB haladéktalanul intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

Mint arról az MNB már több ízben is tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjaival kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét ellátó hatóság a BTEL-t 2013 nyarától - a most közzétett határozatot is beleértve - hét határozatával figyelmeztette, illetve szólította fel jogszabályi kötelezettségei megfelelő teljesítésére. Ez idő alatt a BTEL-lel szemben - a most publikált felügyeleti bírsággal együtt - összesen 20 millió forint felügyeleti bírság kiszabására, 2014 novemberében pedig rövid időre a BTEL tőzsdei részvényei és kötvényei kereskedésének felfüggesztésére is sor került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!