A Takarék-csoport első embere és egyben Mészáros Lőrinc földije, Vida József többedmagával újabb vállalkozást alapított számítógépes programozásra, a Weiss Informatikai Szolgáltató Kft.-t - adta hírül a HVG.

A Cégközlönyből kiderül, hogy a céget két vállalkozás és két magánszemély alapította. Az egyik vállalkozás a Vida birtokában lévő Arthur Bergmann Informatikai Kft. (az Abraham Goldmann Kft.-n keresztül), a másik a 4One Invest Kft., amelynek hét további cég a tulajdonosa a Céginfo.hu szerint. Ezen hét társaság tagjai között vannak a Sziget-fesztivált és más rendezvényeket szervező Sziget Zrt. többségét 2017-ben eladó (15 milliárd forintért) Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Róbert (aki szakmai tanácsokkal segíti - Orbán Ráhellel együtt - a Magyar Turisztikai Ügynökség és vezetője munkáját is), továbbá - a HVG szerint a tőkebevonásokban jártas - Siklósi Zoltán.

A Weiss Informatika Kft. két magánszemély alapítója az IT-ágazatban jelen lévő Kő Róbert és Földesy László (a Dorsum Zrt. tulajdonosai, akik egyebek mellett a Costes-éttermekbe is beszálltak Gerendaival együtt).

A Takarék-csoport legutóbbi összevonásakor (a takarékok és két bank egyesült) az informatikai rendszer átállása nem volt zökkenőmentes, sokan napokon át nem jutottak a pénzükhöz - jegyezte meg cikkében a HVG.