A Genesis, amely a Hyundai önálló luxus divíziójaként 2015-ben indult, hogy versenyre keljen az olyan prémium márkákkal, mint a BMW, a Mercedes és a Lexus, azt közölte, hogy hagyományos és elektromos modelleket egyaránt fog értékesíteni Európában már 2020 nyarától.

"A villamosított G80 lesz az első teljesen elektromos Genesis, amely Európába érkezik. További két akkumulátoros elektromos autó követi majd, így az európai vásárlók az első évben három Genesis kibocsátásmentes autó közül választhatnak" - áll a Genesis Motor Europe közleményében a Reuters szerint. A Genesis G80 szedánra és a Genesis GV80 SUV-ra júniusban indulnak a rendelések, az új G70 szedán és GV70 SUV pedig nem sokkal később követi majd őket a sorban.

"Bár a Genesis autók most közvetlenül a Lexus autók alatt vannak az amerikai piacon, a kiemelkedő európai márkák közötti versenyt figyelembe véve még eltart egy ideig, amíg Európában luxusmárkaként kitűnnek" - mondta Lee Seung-hwan, a Daishin Securities elemzője. Lee szerint azonban a Genesis márkának van tere a növekedésre az európai piacon, mivel más európai autógyártóknál versenyképesebb költségű elektromos járműveket tudnak kínálni.

Az Európai Unióban az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése tavaly majdnem megháromszorozódott, és meghaladta az 1 millió járművet, ami a teljes értékesítés több mint 10 százalékát teszi ki - derült ki az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adataiból. bővebben Miközben az autógyártók a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében elkezdték az új villanyautók bevezetését, a Volkswagen, Európa legnagyobb autógyártója bemutatta ID.3-as és ID.4-es modelljeit, míg a prémium márkák, mint a BMW, a Mercedes és az Audi csúcskategóriás változatokat dobtak piacra.

Genesis GV80
Genesis GV80
Kép: AFP

Az első negyedévben a Hyundai értékesítési adatai szerint a Genesis autók eladásai 165 százalékkal ugrottak meg Dél-Koreában, az Egyesült Államokban pedig több mint kétszeresére nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A márka a múlt hónapban jelent meg Kínában