A Volkswagen részvényei nagyot estek, miután az autógyártó bejelentette, hogy 5 százalék körüli visszaesést jósol 2024-re az eladások terén, mivel az autóipar az elektromos járművek iránti kereslet visszaesésével és az élesedő versennyel küzd.

A vállalat közleménye szerint a bevételek 5 százalékkal is meghaladhatják idén a tavalyi 322 milliárd eurót, ez azonban visszaesés a tavalyi 15 százalékos értékesítési növekedéshez képest.

Az autógyártókat sokáig segítette az ellátási lánc problémákból adódó feltorlódott kereslet, amely segített ellensúlyozni a növekvő gazdasági kihívásokat. A magas megélhetési és hitelköltségek azonban várhatóan idén már lassítani fogják a fogyasztást, miközben a Volkswagen legnagyobb piaca, Kína az ingatlanpiaci problémák mellett az üzleti bizalom romlásával is küzd.

A közzétett adatok szerint a negyedik negyedéves bevétel elérte a 87,1 milliárd eurót, a korrigált működési eredmény pedig a 22,6 milliárd eurót a nyersanyag-fedezeti ügyletek 3,2 milliárd eurós negatív hatása ellenére.

Tűzveszélyes lehet több százezer Volkswagen

Szivattyúproblémák miatt több százezer autóját hívja vissza a Volkswagen csoport.