Több mint 261 ezer autót hív vissza a Volkswagen az Egyesült Államokban lehetséges üzemanyag-szivárgási problémák miatt. A visszahívás bizonyos Audi A3-as, illetve a 2015 és 2020 közötti Volswagen Golf és GTI, továbbá a 2015 és 2019 között megjelent Golf Sportwagen és a 2019 és 2020 közötti Volskwagen Jetta modelleket érinti. Mindegyik visszahívott gépjármű elsőkerék-meghajtású.

A vállalat azt állítja az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal által csütörtökön közzétett dokumentumaiban, hogy a szivattyú tömítésével kapcsolatos problémák miatt kiszivároghat az üzemanyag a kibocsátás-szabályozó rendszer széndioxid-tartályából, ami növeli a tűzveszélyt – írja az Associated Press. A márkakereskedők díjmentesen kicserélik a szivattyút. A cég április 12-től küld értesítést az autótulajdonosoknak.

Több érintett autóbirtokosnak számára ez már a második visszahívás, a cégcsoport 2016-ban ugyanilyen probléma miatt hívott vissza mintegy 110 ezer autót, azonban a friss megállapítások szerint az ebből származó cserepumpák is meghibásodtak.

Az amerikai hatóságok tavaly indítottak a probléma miatt vizsgálatot, miután 79-en jelezték panaszukat üzemanyag-szivárgás miatt.

 

Annyit költene a Volkswagen, amennyi Magyarország éves költségvetése

A Volkswagen vezetősége úgy döntött, hogy 2024 és 2028 között is folytatja 180 milliárd eurós fejlesztési tempóját. A befektetési tervet már jóvá is hagyták, azonban ennek volt egy feltétele.