Százmilliárdokat vettek ki a zsebünkből
Százmilliárdokat vettek ki a zsebünkből

Százmilliárdokat vettek ki a zsebünkből

Az élelmiszer- és az üzemanyagok drágulása, a törlesztőrészletek emelkedése legalább 300-350 milliárd forintot vett ki a vásárlók zsebéből, miközben az szja-változások és a nyugdíjpénztári reálhozamok többletjövedelmet jelentettek - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
NAPI, 2012. február 17. Fotó: Economx.hu

Az MNB likviditásnövekedést célzó intézkedései is segítik azt a kormányzati törekvést, hogy jobban felpörögjön a gazdaság - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Cséfalvay Zoltán. A nemzetgazdasági tárca államtitkára aláhúzta, a kormány elkötelezett, hogy ha a költségvetésben valamilyen elcsúszás látható, a hiányt 3 százalék alatt tartja. Cséfalvay az alábbi videóban arról is beszél, hogy a makropálya vázolásánál igazából 2013-as, 2014-es esztendő a kérdés.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint az adórendszernek "ez a csökkentésekben gondolkodó vulgáris megoldása nem működik" és a stimulusok nem hozták meg a várt növekedési eredményeket.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára pedig arról is beszél, hogy a devizahitelesek segítésének folytatása és az IMF-tárgyalások sikere kell ahhoz, hogy az idén ne essen vissza a fogyasztás.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Százmilliárdokat vettek ki a zsebünkből

Az élelmiszer- és az üzemanyagok drágulása, a törlesztőrészletek emelkedése legalább 300-350 milliárd forintot vett ki a vásárlók zsebéből, miközben az szja-változások és a...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.