Csütörtökre virradó éjszaka erősen felhős vagy borult idő lesz, az északkeleti tájakon lehet vékonyabb a felhőzet. Megközelítőleg az ország nyugati, délnyugati felén sokfelé várható eső, zápor, zivatar, az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. Ahol sok csapadék esik, ott párássá válhat a levegő. Általában mérsékelt lesz a légáramlás, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északi völgyek átmenetileg kevésbé felhős részein hűvösebb is lehet.

Csütörtökön a délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme levonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A gomolyok főleg az északkeleti, keleti tájakon időszakosan össze is állhatnak, de a csapadékhajlam már jelentősen csökken. Elsősorban a Dunától keletre erősödhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Pénteken a többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, északnyugati megyékben. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon többfelé megélénkül. A hajnali 8, 17 fokról délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.