Szombatra virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé, majd egyre inkább a keleti és északi tájakon várható eső, záporeső, főként az éjszaka első felében zivatarok is valószínűek. Az északias szél csak zivatarok körül erősödhet meg. Hajnalra 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton felhős idővel indul a nap, majd délutántól szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A reggeli, délelőtti órákban a keleti tájakon is megszűnik a gyenge eső, záporeső, és napközben legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor. Estefelé északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek, amelyekből az Észak-Dunántúlon kisebb eső is eshet. Északkeleten az északi, máshol a nyugati szelet kísérhetik élénk lökések. Estétől délire fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 19 fok között várható.

Vasárnap reggel északon erősen, másutt közepesen felhős idő várható, és elsősorban északon fordulhat elő eső, zápor. Napközben délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már kora délután, keletebbre csak este csökken a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. A déli, délkeleti szél délnyugatira fordul, többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délután általában 19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten néhol csak 16, 18 fok valószínű.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, és elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 10, délután 17 és 22 fok között alakul - írja az OMSZ a met.hu-n megjelent előrejelzésében.