Az ország északi felében a felhők, míg délen a napsütés lesz túlsúlyban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén párás, ködös maradhat az idő, és ott szitálás, kisebb eső előfordulhat.

Éjszaka nagy területen képződik köd és rétegfelhőzet, amely vasárnap az északkeleti megyékben nem oszlik fel, középen és nyugaton azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél eleinte többfelé lesz élénk vagy erős, de a Délnyugat-Dunántúlon és északkeleten gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Vasárnap csak kevés helyen élénkül meg a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 Celsius-fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a naposabb részeken 10 és 15, északkeleten viszont csak 5 és 9 fok között valószínű.

Ez a helyzet Európában

A ciklonok és frontok Európa északi felén, illetve a nyugati partvidék mentén vonulnak. Felhőzetükből többfelé eső, északon pedig hó hull, de kiemelkedően sok csapadékról nem érkezett jelentés.

Ezzel szemben a Szahara felől magassági gerinc és a talajon hozzá kapcsolódó anticiklon nyúlik be a kontinens fölé. Áramlási rendszerében szokatlanul enyhe levegő árasztotta el a déli és középső területeket, így a csúcshőmérséklet nagy területen meghaladja a 15 fokot. Még Észak-Európában is enyhült az idő, de azért arrafelé még mindig erősen fagy. A Kárpát-medence időjárását enyhe légtömeg alakítja, a frontok időnként érintik hazánkat, de számottevő változást nem okoznak - írta az OMSZ nyomán az MTI.