Egyelőre tíz férfi áldozatról tudni öt osztrák tartományból, ők 2023 szeptembere és novembere között tettek feljelentést a rendőrségen. Közös bennük, hogy egy jó nevű randioldalon ismerkedtek meg a későbbi kifosztóikkal, akik történetesen mind magyar nők voltak.

A krone.at beszámolója szerint az 56 és 85 év közötti férfiak hamar túllendültek azon, hogy a házhoz érkező nők távolról sem úgy néznek ki, mint a randioldalas profilképen és engedtek a csábításnak. Az elkövetők rendre azt a pillanatot használták ki, amikor a vendéglátóiknak ki kell menniük a vécére,

ekkor benzodiazepinből és egyéb gyógyszerekből álló, altató koktélt kevertek az ügyfelek italaiba.

Armin Kuric őrnagy, a Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrség munkatársa szerint áldozatok közül többen csak másnap ébredtek fel – erős szédülésre panaszkodva. Akad aki ahogy felkelt, össze is esett a házilag kotyvasztott szer hatása alatt. A rendőrség most további tanúkat keres:

Kérjük a többi lehetséges áldozatot, hogy ne szégyelljék a történteket. Azonnal jelentsék a rendőrségen.

– tette hozzá a rendőrtiszt.

Mindent vittek, ami nem volt odaszögezve

Miután az áldozatuk elvesztette az eszméletét, a nők értesítették a ház előtt a kocsiban várakozó ismerőseiket. Mindent elszedtek az áldozatoktól, ami nem volt leszögezve, és még egy széfet is kitéptek a falból.

A bandát leginkább az órák, az ékszerek és a pénz érdekelték.

A osztrák rendőrség szerint a magyaroknak nem mindenhol sikerült nagyot markolni: volt ahol mindössze csak 50 eurót tudtak összeszedni, ám az egyik férfinál 33 500, a másiknál 23 200 eurót találtak. A teljes kár jelen állás szerint 90 ezer euró lehet, legalábbis amiről eddig tudnak a hatőságok. 

A magyar nyomozókkal együttműködve végül Bécsben sikerült azonosítani és elfogni egy 43 éves magyar nőt aki beismerő vallomást tett. Két Linzben letartóztatott honfitársa viszont tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményekhez. A nyomozók szerint rajtuk kívül még egy másik magyar nő is jelen volt az egyik cselekmény elkövetése közben. A házkutatások során a kifosztások alkalmával használt kábítószer-keveréket már sikerült megtalálni, ahogy a lopott holmi egy részét is.

Újra lecsapott az ingatlanmaffia, bárkiből lehet áldozat

Egy gödöllői házaspár háza a tulajdonosok tudta nélkül kelt el, most a bíróságon pereskedhetnek a tulajdonukért. >>>