A heves piaci reakció egyáltalán nem a véletlen műve: a minap kiderül ugyanis, hogy egy Magyarországról indult hekkertámadás nyomán mintegy 15,5 millió euró ( 6 milliárd forint) tűnt el a cég számlájáról. 

Egyelőre nem világos, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni

– írták, de a Pepco igyekszik megnyugtatni a kedélyeket: együttműködik a bankokkal és a rendőrséggel az elveszett pénz visszaszerzése érdekében.

„A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, és jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzi annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsa az üzletet” – áll a Reuters szerint a közleményükben.

A vállalat azt is közölte, hogy mérlege egészséges, likviditása több mint 400 millió euró (a saját tőke és a hitelek alapján), és a működésből származó bevételi oldal továbbra is erős.

„A vizsgálat jelenlegi szakaszban úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot” – tették hozzá. További részleteket nem közöltek az adathalász-támadásról.

A Pepco egy Magyarországon is jól ismert kiskereskedelmi lánc, amely ruházati és háztartási termékeket kínál. Szerte Európában 3600, Lengyelországban több mint 1300, Magyarországon 350 üzlettel rendelkezik. A Pepco részvényeit a Varsói Értéktőzsdén jegyzik, az elmúlt 24 órában 10 százalékot esett a cég papírjainak árfolyama.

Bezárja üzleteit a szomszédban a magyarok kedvenc diszkont üzletlánca

A vállalat közölte, hogy nem számít megfelelő hozamra, ezért otthagyja Ausztriát. >>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!