Olyan képek kezdtek el terjedni a közösségi médiában, amelyeken Donald Trump fekete szavazókkal pózol, ezek azonban gyakorlatilag kivétel nélkül MI által generált fotók, amelyekkel a volt elnök támogatói azt szeretnék sugallni, hogy Trump népszerű a feketék körében.

A BBC szerint arra nincsen közvetlen bizonyíték, hogy ezekhez a képekhez köze lenne Trump kampányának, inkább az valószínűsíthető, hogy egyszerű szimpatizánsok készítik ezeket az Egyesült Államokban.

Egy floridai konzervatív rádióműsor vezetője, Mark Kaye elismerte, hogy ő is készített a mesterséges intelligencia segítségével egy olyan képet, amelyen

Trump egy csoport fekete nő társaságában mosolyog egy partin, ezt pedig a közösségi oldalán is megosztotta.

A műsorvezető ezt azzal magyarázta, hogy az egyik cikke illusztrációjához volt szüksége a képre és soha nem állította, hogy a kép igazi.

Ha valaki egy Facebookon megjelenő kép miatt szavaz egy jelöltre, akkor azzal az emberrel van a baj, nem azzal, aki a képet generálta

– magyarázta.

Cliff Albright, a Black Voters Matter elnevezésű csoport társalapítója szerint azonban az ehhez hasonló képek egyértelműen dezinformációnak számítanak, amellyel különösen a fiatal fekete szavazókat próbálják meg befolyásolni.

A New York Times és a Sienna College legutóbbi közvélemény-kutatása szerint hat kulcsfontosságú államban a fekete szavazók 71 százaléka támogatná Bident 2024-ben, ami drasztikus visszaesés ahhoz a 92 százalékhoz képest, amely a legutóbbi elnökválasztáson segítette őt bejuttatni a Fehér Házba.

Trumpnak sikerült ismét összekevernie Bident Obamával

A richmondi tömeg elhűlve hallgatta, amikor a 77 éves Donald Trump az elmúlt hat hónapban immár harmadszor keverte össze a jelenlegi és a korábbi elnököt.