Putyin annyira nem tiszteli Obamát, hogy már a nukleáris szóval kezd dobálózni. Hallották ezt. Nukleáris. Ma már nukleáris fegyverekről beszél” – mondta Donald Trump szombat este Richmondban. A volt elnök további baklövései közé tartozik, hogy összetévesztette republikánus riválisát, Nikki Haley-t Nancy Pelosi volt házelnökkel.

Az 52 éves Nikki Haley, aki dacolva több előválasztási vereséggel, továbbra is versenyben van még a republikánus jelöltségért, igyekezett magát a fiatalabb, egészségesebb opciónak beállítani: Trumpot és Bident egyaránt „grumpy old man”-ként (zsémbes vénember) emlegette kampányreklámjaiban.

Joe Biden sincsen bombaformában

Donald Trump hibája egy nappal azután történt, hogy Joe Biden kétszer is összekeverte Ukrajnát és Gázát, amikor bejelentette, hogy az Egyesült Államok humanitárius segélyszállítmányokat fog ledobni a levegőből a gázai palesztinoknak, akik az izraeli bombázások és blokádok miatt éhen halnak.

Az elkövetkező napokban csatlakozunk jordániai és más barátainkhoz, akik további élelmiszer- és segélyszállítmányokat juttatnak légi úton Ukrajnába

– mondta az elnök pénteken. 

A Fehér Ház egyik tisztviselője később pontosította, hogy Joe Biden Gázára gondolt, nem pedig Ukrajnára. A baklövést később megváltoztatták az átiratban. Az elmúlt hónapokban egyértelműen felerősödtek a regnáló elnök életkorával kapcsolatos aggodalmak.