Szeptemberben az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 9, az egyéb építményeké 21 százalékkal.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 17, az egyéb építmények építésében 23, a speciális szaképítésben 8 százalékkal esett vissza a termelés.

A megkötött új szerződések volumene 7 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 26 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 3 százalékkal nagyobb volt.

Az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene 16 százalékkal elmaradt a 2019. szeptember végitől.

Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 14 százalékkal magasabb, az egyéb építményeké 28 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

2020 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 11 százalékkal mérséklődött.

A harmadik negyedévben az építőipar ágazatain belül az épületek építésében 6, az egyéb építmények építésénél 7, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítésben 7 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az építőipar árai az előző negyedévinél 1 százalékkal magasabbak voltak.