Az ország leggazdagabb emberének kukoricafeldolgozóját néhány napja még közpénzből kellett „menteni” – a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Kall Ingredients is a nyertesek között volt a Gyármentő Programban –, most mégis arról számolt be a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt., hogy megvásárolják Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelő, illetve -exportőr cégét, a Rabo d.o.o.-t.

A cég és annak gyümölcsösei egyébként a magyar határtól kevesebb mint 25 kilométerre Hercegszőlősön (Kneževi Vinogradi) találhatók, és közleményük szerint évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termelnek. 

Listán a 100 leggazdagabb magyar

A rangsor szereplői közül többen is közel 50 százalékkal növelték vagyonukat az egy évvel korábbihoz képest. Közben új milliárdosok is megjelentek a listán.

Az ötödik leggazdagabbként számon tartott Veres Tibor a napokban a fociba szállt be, miután a Wallis-csoport főszponzori szerződést kötött az NB II-be feljutó BVSC-vel. A szponzori szerződés ugyan már a zsebben, de tárgyalnak arról is, hogy főtulajdonosként is jelen legyenek a korábban szebb napokat is megélt zuglói klubban. 

Szintén nagybevásárlást jelentett be a napokban Szíjj László – az építőipar és a sport után – a média területén terjeszkedik tovább: az Mfor cégkivonatokra hivatkozva arról írt, hogy Szíjj magántőkealapja, a Themis a Regon Média Zrt. többségi tulajdonosa lett június 15-én. Mint ismert, Szíjj László a hazai mélyépítési ipar piacvezetőjének számító Duna Csoport alapító-tulajdonosa, ennek a csoportnak a része az 1996-ban alapított Duna Aszfalt Kft is. Vállalkozásaiban nagyságrendileg kétezer embert foglalkoztatnak napjainkban. 

A magyar ultragazdagok vagyona nemhogy csökkent, még bővült is

Magyarországon 100 embernek van 100 millió dollárt meghaladó pénzügyi vagyona, ők az ultragazdagok, akik világszinten is rendkívüli összeggel rendelkeznek.