Mintegy 5,6 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Pénzügyminisztérium budai Várban lévő régi-új épületének felújítására. Ezt az összeget a maradványalapból költi magárakormány, amelyhez szabadon nyúlhat, ebből gazdálkodhat a költségvetés maradványaiból.

A Pénzügyminisztérium régóta Budapest belvárosi részén, az V. kerületi József Nádor téren székelt, viszont a Népszava szerint a 2010-es évek végén merült fel, hogy a Budai Várba költözhetne vissza néhány minisztérium. 2015-ben véglegesítette a döntést a kormány.

Tovább ömlenek a milliárdok a várbeli új minisztériumi épületre

Újabb, ezúttal 54 milliárd 378 milliós tendert nyert a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. a Budai várban, a Szentháromság tér 6. szám alatt lévő épület – amely a Pénzügyminisztérium új székhelye lesz – felújításán. A mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte 1 milliárd 249 millió forinttal. Bővebben >>>

2017-től igazán beindult a költekezés

Fel is költözött a Miniszterelnökség a Karmelita Kolostorba több tízmilliárdos beruházás után, Orbán Viktor hivatalát követnéBudai Várba a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium is.

A belügyminisztérium projektje még nem igazán haladt előre, viszont a volt Királyi Pénzügyminisztérium felújítását a kormány 2018 novemberében kiemelt beruházássá nyilvánította.

Tízmilliárdból cserélnek tetőt a vári Pénzügyminisztériumon

A West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nyerte a budai Várban, a Szentháromság téren lévő régi Pénzügyminisztérium épülete felújításának első ütemére kiírt közbeszerzést, nettó 9,8 milliárd forint keretösszeggel. Bővebben>>>