Mintegy ötszázmillió forintból felújítják és bővítik a pécsi Pákolitz utcai bölcsődét, amely a beruházás eredményeként a korábbi negyven helyett hatvan kisgyermeket tud ellátni – közölte a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

A helyhatóság azt írta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből ez év végéig megvalósuló fejlesztés révén a jelenlegi négy helyett öt csoportszoba áll majd rendelkezésre, és csoportonként a korábbi tíz helyett tizenkét gyermeket tud fogadni az intézmény.

A beruházás során teljes körűen felújítják a bölcsőde épületét, emellett bővítik, orvosi elkülönítő szobát alakítanak ki. Megújítják továbbá a játszóudvart és a konyhát, valamint kicserélik az intézmény bútorzatát is – sorolta közleményében az önkormányzat.

A Google Mapsen a Pákolitz utcában egyetlen bölcsi, a Pécsi Hétszínvirág Bölcsőde található. Ennek a felújítására, bővítésére költenek el félmilliárd forintot:

 

 

 

Húsz új bölcsőde jöhet létre 2 milliárd forintból

Húsz új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel a kormány 2 milliárd forintos támogatásával – közölte három éve Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban.