Januártól az éttermek egyes termékei után csak 18 százalékos áfát kell fizetni, ami 2018-tól öt százalékra mérséklődik. Az áfacsökkentésből kimaradt a munkahelyi és a gyermekétkeztetés, mert Tállai András NGM-miniszterhelyettes szerint ez már veszélyeztette volna a költségvetést.
Szerző(k): EconomxOlcsóbb a baromfi, a tojás, a friss tej, az éttermi szolgáltatás és az internet, de nem sokáig. A cigiárat az adóhatóság közli, jön majd a bespájzolás. Indul a tizenháromszoros webáruház bírság. Több helyen lesz online kassza. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - foglalta össze a változásokat a Blokkk.com.
Szerző(k): EconomxJanuártól az áfacsökkentés hatására olcsóbbak lehetnek az éttermi ételek.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz adócsökkentések, a béremelések, a családok fokozottabb támogatása, valamint Európa és Magyarország biztonságának megvédése szerepel 2017 legfontosabb kormányzati céljai között - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton. Az éttermi áfacsökkentés már éjfél után életbe lép, az átállás pedig online kasszával gyors lehet.
Szerző(k): MTINagyon sok jogszabály változik 2017. január elsejével. Szelektív adócsökkentések jönnek, miközben nagyot nőnek a bérek, zsugorodik a cafeteria és drágul a cigaretta. A csok még több embert érhet el. A nyugdíjasok évközi emelésben bízhatnak, módosulnak a temetés szabályai és soha nem látott olcsó lesz a diákhitel.
Szerző(k): EconomxÉjfél előtt ráronthatnak a fizetőpincérek a mulatozó vendékre, mert a vendéglőknek a 2016-ban felszolgált ételt-italt még 27 százalékos áfával kell elszámolniuk, míg éjfél után egy másodperccel már 18 százalékot kell kalkulálniuk.
Szerző(k): EconomxA NAV tájékoztatót adott ki arról, hogy januártól mikor alkalmazható a vendéglátásban a 18 százalékos áfakulcs. Az állásfoglalás néhány ponton nincs feltétlenül összhangban az uniós áfa-direktívával: nehéz például megmagyarázni, mitől lesz olcsóbb a sült kolbász a plázákban, mint a piacokon - írta az Adó.hu.
Szerző(k): EconomxA lengyel szállodatulajdonosok megelégelték, hogy a tisztelt látogatók sajátosan értelmezik a svédasztal kínálta lehetőséget. Az egyik étteremben pontosan elmagyarázzák a betérőknek mit lehet és mit nem.
Szerző(k): Barabás Júlia