Virágzik a vidéki vendéglátás: mindegy merre indulunk az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.
Szerző(k): Varga CsengeÉppen ezért felkészülési időt hagynának: a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező adatszolgáltatásának szakaszos bevezetését javasolja a kormánynak a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Szerző(k): Varga CsengeÚjabb aggodalom söpör végig a túlnyomórészt mikro- és kisvállalkozásokból álló vendéglátó szektoron amiért a szállásszolgáltatók után július elsejétől a kisebb-nagyobb éttermeknek, büféseknek, balatoni lángossütőknek is kapcsolódniuk kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz (NTAK).
Szerző(k): EconomxA pandémia okozta megrázkódtatások után a háborús infláció, a rezsidrágulás miatti sokkhatásokat is túlélve talpon maradt a hazai vendéglátóhelyek többsége. Az éttermek, büfék akut problémája változatlanul a munkaerőhiány, amelyet idén enyhít az építőipar mélyrepülése.
Szerző(k): EconomxA kiskorúak illegális foglalkoztatása forró téma az Egyesült Államokban. A hatóságok a napokban találtak rá két kiskorú, tíz év körüli gyermekekre, akiket ingyen dolgoztattak a louisville-i McDonald's étteremben, nem egyszer éjszakai műszakban.
Szerző(k): Economx1988-ban egy új korszak előfutáraként várták, ma már éves szinten több mint 70 millió vendéget szolgál ki itthon a McDonald’s. Jelenleg a cég központjában és a McDonald’s éttermekben 7900-an dolgoznak.
Szerző(k): Horváth TiborUtánajártunk, hogy melyik budapesti piacon érdemes beszerezni a hozzávalókat. Ha nem figyel, akár dupla annyit is elkölthet.
Szerző(k): Horváth BalázsTavaly még megfizethető áron adták a lángost a Badacsony Bisztróban a többi balatoni étkezdéhez képest, idén viszont 900 forint alatt nem adnak lángost, mert még az olcsónak számító helyeken is 24-46 százalékos áremelkedés várható.
Szerző(k): Varga Csenge