A Penny üzletlánc augusztus végére már 81 üzletéből ad át élelmiszert rászorulók számára a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. A stratégiai együttműködés révén a vállalat célja, hogy 2022 végéig már 110 boltjának bevonásával ajánlhasson fel jótékony céllal kereskedelmi forgalomban már nem értékesíthető, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket.
Szerző(k): Szász PéterA növényi termékek áremelkedésének gyorsulását a zöldségek és a gyümölcsök váltották ki. A búza áremelkedése 83 százalék a tavaly júniusihoz képest, a gabonafélék felvásárlási ára átlagosan 71 százalékkal magasabb a tavaly júniusinál.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonRománia jelentős répatermelő az Európai Unióban, például Magyarországnál több répát termesztenek az ottani gazdák, ám ennek ellenére importra szorul. A termésátlagok ugyanis haloványak.
Szerző(k): Komócsin SándorA magas termelési költségek és a bizonytalan gazdasági környezet mellett most már az aszály is nehezíti a termelők helyzetét, de Magyarországon továbbra sincs veszélyben az élelmiszerbiztonság - hangsúlyozták a szakértők az MKB és a Takarékbank agrár- és élelmiszeripari üzletágának csütörtöki rendezvényén.
Szerző(k): Domokos ErikaA klímaváltozás hatásai egyre közvetlenebbül érezhetőek az agráriumban, ezért fordulóponthoz érkezett a világ élelmiszergazdasága, és ezen belül Magyarországé is – írja közleményében az OTP.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonCsökkentek a fogyasztói árak Oroszországban júniusban havi összevetésben. A statisztikai hivatal adatai szerint az árak 0,35 százalékkal csökkentek májushoz képest, amikor 0,12 százalékos, áprilisban 1,56 százalékos, márciusban 7,61 százalékos, februárban 1,17 százalékos, januárban pedig 0,99 százalékos emelkedést mértek.
Szerző(k): Szász PéterA paradicsom termesztésével egy napfényes erkélyen vagy teraszon is megpróbálkozhatunk. Számos fajta kínálatából választhatunk a legkülönbözőbb színű cseresznye-, illetve mini szilva alakú fajták közül - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterAz uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz. A fogyókúrázók kedvelt zöldsége az alacsony kalóriatartalmának (13 kcal/100 g), és magas víztartalmának köszönhetően - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász Péter