Két balatoni étterem mellett egy debrecenit és egy kiskunhalasit is megleptek a gasztronómia titkosügynökei. Volt ahol még az áram is elment ijedtében.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsRomániában a munkavállalók több mint egynegyede minimálbért keres, arányuk csökkent a 2021-eshez képest. Ez derült ki azokból az adatokból, amelyeket a Ziarul Financiar gazdasági lap megkeresésére közölt a Munkaügyi Felügyelet.
Szerző(k): Horváth TiborMinden nagyon megdrágult, és az étterem ma valahol egy picit luxussá vált, legalábbis az átlagfizetésűek számára mindenképpen – jelentette ki Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Napi.hu podcastjában. Szerinte a tömeges bezárások, amelyet korábban vártak, talán elkerülhető, ma már ezt nem venné biztosra, de a szálloda- és vendéglátóipart külön kell választani, mert teljesen másképp működnek.
Szerző(k): Károly Gábor, Gáll CsongorAz egyik női hírportálon egyszer vallomások jelentek meg arról, hogy milyen szabályokat vétenek a szobalányok, amelyekről a szállodai vendégeknek fogalmuk sincs.
Szerző(k): EconomxA magyar vendég hálás vendég, és háláját megfelelő összegű borravalóval rendre ki is mutatja. Még a nyugdíjas is borravalót ad a postásnak.
Szerző(k): Economx2022 októberében a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 856 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 3,2 százalékkal emelkedett, a vendégéjszakáké 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest - írja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Szerző(k): EconomxA gazdasági helyzetre hivatkozva lehúzta a rolót a nagy múltú budapesti Hauer Cukrászda és Kávéház.
Szerző(k): Domokos ErikaKilőtt a csomagolóanyagok ára: a vendéglátósok hiába keresik a zöld termékeket, az elmúlt időszakban stagnál a lebomló csomagolóanyagok értékesítése. A Párizsi Egyezmény óta több mint 500 milliárd tonna nyersanyagot használtunk fel világszerte, a túllövés napja egyre előrébb kerül, és a tapasztalat az, hogy hiába mondják azt tízből nyolcan, hogy hajlandók fenntartható terméket választani akkor is, ha ez valamivel többe kerül, végül csak 20 százalék az, aki valóban így is tesz.
Szerző(k): Vámosi Ágoston