gasztronómia

09.
29.
10:54
Százmilliók követik hétről-hétre Budapest leghíresebb „Kínai Éttermét”

Százmilliók követik hétről-hétre Budapest leghíresebb „Kínai Éttermét”

A Chinese Restaurant Budapesten felvett hetedik évada nem csupán a kínai ételek népszerűsítésének ügyét szolgálja, a milliárdos nézettségű valóságshow a magyar főváros iránt is felkeltette az érdeklődést.

Szerző(k): Horváth Tibor
09.
29.
08:48
Ezekre érdemes odafigyelni a tökéletes kávéélményért

Ezekre érdemes odafigyelni a tökéletes kávéélményért

A Kávé Világnapját hivatalosan szeptember 29-én ünneplik a kávézás szerelmesei. A jeles ünnep eredetileg 1983-ban Japánból indult, de 2009 óta már Európában is megünneplik.

Szerző(k): Horváth Tibor
09.
18.
20:27
Most érdemes pizzázni indulni, ha igazán jót akar olcsón enni

Most érdemes pizzázni indulni, ha igazán jót akar olcsón enni

A Pizzák Éjszakája program keretein belül számos fővárosi és vidéki étterem adja féláron a nápolyi pizzákat.

Szerző(k): Economx
09.
17.
08:25
Miért akarnak tömegek erre a titkos szigetre költözni?

Miért akarnak tömegek erre a titkos szigetre költözni?

Sokaknak már egyetlen napnyi ott tartózkodás is elég meggyőző volt ahhoz, hogy egy életre Bonaire szigetén akarjanak letelepedni. Életük végéig.

Szerző(k): Hercsel Adél
09.
16.
18:58
Egyre több hazai étterem kerül be a Michelin Guide ajánlásába

Egyre több hazai étterem kerül be a Michelin Guide ajánlásába

Ráadásul tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is.

Szerző(k): Economx
09.
16.
08:14
Sörben és borban is fürödhetnek a Balatonhoz látogatók

Sörben és borban is fürödhetnek a Balatonhoz látogatók

A Balatonon ebben az időszakban kezdődnek a szüreti mulatságok, amelyek sok ezer vendéget vonzzanak évről évre. A hagyományos boros rendezvények mellett, ma már a sörfesztiválok is teret követeltek maguknak, igazodva a fogyasztói szokásokhoz.

Szerző(k): Horváth Tibor
09.
03.
08:57
Ez a világ legdrágább levese: még valódi arany is van benne

Ez a világ legdrágább levese: még valódi arany is van benne

Akár két napba is telhet, míg elkészül a világ legdrágább levese.

Szerző(k): Zádori Bence
08.
20.
09:34
Megéheztem, úgy ennék egy kis virágot! Önnel történt már ilyesmi?

Megéheztem, úgy ennék egy kis virágot! Önnel történt már ilyesmi?

Korunk embere minden további nélkül leéli az életét úgy, hogy magyaros ételeket, gyorséttermi tápokat, hamburgert, pizzát eszik, külföldön esetleg megkóstolja a helyi különlegességeket. De még a vegánoknak sem mindennapos betevője a levendula, a rózsa vagy éppenséggel a szegfű. Pedig a virágfogyasztás végigkísérte az emberiség életét, manapság mégis furcsa huncutságnak tűnik.

Szerző(k): Sánta András
08.
08.
17:07
Laposa Bence: Nem ez lesz a balatoni vendéglátósok legjobban sikerült szezonja

Laposa Bence: Nem ez lesz a balatoni vendéglátósok legjobban sikerült szezonja

Nem lehet a Balatont egy tengerparti nyaralással összehasonlítani, és nem is szabad – közölte Laposa Bence a Napi.hu legújabb podcastjában. A Balatoni Kör elnöke hangsúlyozta, hogy a minőségi szolgáltatásnak a világ bármelyik pontján ára van. Laposa szerint a média feleslegesen túlharsogja a "lángos-kérdést", amivel egyébként rossz színben tüntetik fel a Balatont, holott Budapesthez képest ott semmivel sem drágábbak az azonos minőséget nyújtó szállodák és vendéglátóhelyek.

Szerző(k): Gáll Csongor
07.
09.
08:59
Ismét a külföldi vendégekről szól a hazai turizmus

Ismét a külföldi vendégekről szól a hazai turizmus

A külföldi turisták a korábbiaknál nagyobb arányban jelennek meg vidéken és nem csak a Balatonon, hanem Gyulán, Győr-Pannonhalma és Pécs-Villány turisztikai térségében is.

Szerző(k): Horváth Tibor