Íme néhány kiemelkedő ajánlat a kínálatból.
Szerző(k): EconomxAz elmúlt években elképesztően megugrott a bejgli ára. Hogyan jutottunk oda, hogy a magyarok kedvenc karácsonyi édességéből egy luxusédesség lett? Erről beszélgettünk interjúkban Erdélyi Balázzsal, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökével.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaBár a Balaton leginkább nyaranta kerül a turisták, pihenni vágyók érdeklődésének középpontjába, a tónál ősztől tavaszig is rengeteg programlehetőség kínálkozik. Sokkal békésebb ilyenkor a vidék, de éppen ez adja a téli Balaton hangulatának különlegességét.
Szerző(k): Sánta AndrásA szakma egyik legfontosabb listájában, a The Best Chef rangsorában a 100 legjobb séf közé választották a budapesti Salt étterem szakácsát, Tóth Szilárdot. Ezzel újabb sikert könyvelhetett el a Michelin Guide értékeléseiben is egyre jobban szereplő magyar gasztronómia.
Szerző(k): EconomxAdventi gasztrokedvességek a Belvárosban.
Szerző(k): Sánta AndrásKorábban is próbálkoztak központi, hosszútávú borstratégiát készíteni az ágazat fejlesztésére, a problémák kezelésére, ugyanakkor minden alkalommal hiányzott a legfontosabb alap: az ágazati kutatás – mondta el az economx.hu podcastjában a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos. Rókusfalvy Pál arról is beszélt: évtizedek óta hiányzik a magyar borászatból az innovatív gondolkodás és az összefogás.
Szerző(k): Gáll CsongorMár ezen a héten pénteken karácsonyi díszleteket kap a Vörösmarty tér. A szervezők ráadásul újabb látványelemeket is ígérnek.
Szerző(k): Zádori BenceA madárinflueza-járvány után ismét magára talált a hazai lúdágazat, az év második felében nagy lendületet vett a hízott liba felvásárlása és a vágás is.
Szerző(k): Horváth TiborA Michelin először az abroncsok királya volt, majd később a gasztronómia leghitelesebb kritikusává nőtte ki magát.
Szerző(k): Fogarasi Kitti