A szervező Vörösmarty Classic Xmas közlése szerint átlátszó hógömb-burkolatot kap a tér közepén álló Vörösmarty-szobor, ami köré ledfal épül. A látogatók egy QR-kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek.

Kiemelik, hogy óriási karácsonyfa dekorációt kap a Kristálypalota, továbbá ingyenes kisvasutat is üzembe helyeznek majd. A látogatókat egy Alice Csodaországban-ihlette fényinstalláció is fogadja.

A szervezők azt is hangsúlyozták, hogy a gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kötődő fogásait kínálják majd, és idén is elérhető lesz legalább egy olyan étel minden nagykonyhánál, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

kézműves kiállítók tradicionális portékákat árusítanak, de lesz egy kézműves ház is, ahol hétvégenként az érdeklődő gyerekek foglalkozásokon vehetnek részt.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár december 31-ig várja a látogatókat.

A fájdalmas jobbhorog betalált, de rohanunk a karácsonyi őrületbe

Alaposan érezteti hatását a magas infláció közvetett hatásaként megtorpanó reálbér: az év végi e-kereskedelmi forgalom ha értékben akár két számjeggyel is meglódul, a volumen növekedése alighanem elmarad a bázisidőszakétól. Madar Norbert, a GKID társalapítója és vezető tanácsadója arra is felhívta a figyelmet, hogy a belföldi piacon egyre inkább megegyező pályán mozog a rendelésszám és az árbevétel növekedésének üteme.
Bővebben--->