Van néhány fogás, amelyekről elég nagy az egyetértés abban a tekintetben, hogy nem a legkellemesebb az ízük. A TasteAtlas által készített listát a Femina is közzé tette, és a dobogós hármast részletesen is bemutatta.

1. Hákarl
A hákarl Izland nemzeti étele, ami pácolt cápahúsból készül. A húst először három hónapig erjesztik, majd négy-öt hónapig száradni hagyják. A pácolt cápahúst általában kockákra vágják, és fogpiszkálón tálalják, egy brennivin néven ismert helyi szeszes ital kíséretében. Magas ammóniatartalma miatt sokak számára igencsak kellemetlen az íze.
2. Ramen Burger
A ramen burger a hamburger egyik változata. A húspogácsát általában shoyu szószba öntik, rukkolával és mogyoróhagymával tálalják. Egykor nagyon népszerű volt, a tavalyi évben mégis durván lepontozták.
3. Jeruzsálemi kugli
A jeruzsálemi kugli egy sós, rakott, vékony rétegben karamellizált cukorral bevont főtt tészta, amit serpenyőben sütnek keményre. Az étel először a 18. században jelent meg, amikor az európai zsidók átvették a sült rakott ételek kulináris hagyományait.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Riadót fújtak: év végén veszélybe kerülhet az ellátás
Kiderült, lánybanda késelt a VI. kerületben
Kétezer kamion szabadul ma rá Budapestre, leállhat a forgalom
Már kimondhatjuk, egyre biztosabb, itt biztosan lesz hó karácsonykor
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Csendben lekapcsolnak: mobilok ezrei válnak használhatatlanná
Sok autós már csak akkor veszi észre, amikor késő: ez történik a kocsival, ha erre nem figyelünk oda
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter