Van néhány fogás, amelyekről elég nagy az egyetértés abban a tekintetben, hogy nem a legkellemesebb az ízük. A TasteAtlas által készített listát a Femina is közzé tette, és a dobogós hármast részletesen is bemutatta.

Kép: Taste Atlas

 


1. Hákarl

A hákarl Izland nemzeti étele, ami pácolt cápahúsból készül. A húst először három hónapig erjesztik, majd négy-öt hónapig száradni hagyják. A pácolt cápahúst általában kockákra vágják, és fogpiszkálón tálalják, egy brennivin néven ismert helyi szeszes ital kíséretében. Magas ammóniatartalma miatt sokak számára igencsak kellemetlen az íze. 

2. Ramen Burger

A ramen burger a hamburger egyik változata. A húspogácsát általában shoyu szószba öntik, rukkolával és mogyoróhagymával tálalják. Egykor nagyon népszerű volt, a tavalyi évben mégis durván lepontozták.

3. Jeruzsálemi kugli

A jeruzsálemi kugli egy sós, rakott, vékony rétegben karamellizált cukorral bevont főtt tészta, amit serpenyőben sütnek keményre. Az étel először a 18. században jelent meg, amikor az európai zsidók átvették a sült rakott ételek kulináris hagyományait.