Augusztustól az év végéig lehet lepároltatni a 2015-2018-as szüreti évekből származó borokat. Az átvételi ár literenként 60 forint, a lepárlóüzem a borból ipari célú nyers alkoholt állít elő.
Szerző(k): Németh GézaAugusztus 27-én, életének 73. évében elhunyt Niszkács Miklós gasztronómiai, a Vendéglátás magazin volt főszerkesztője - írja a turizmus.com.
Szerző(k): Szász PéterA Kishableány panzió létrehozására 173 millió forintot kapott a kormánytól Laposa Bence, aki önkormányzati képviselő Badacsonytomajon, de tavaly Orbán Viktor miniszterelnöktől megkapta a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését is.
Szerző(k): Vég MártonEgyes gazdák már augusztus utolsó napjaiban megkezdhetik a kékszőlőfajták szüretelését a villányi borvidéken - mondta az MTI-nek Nagy Gergely, a 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára.
Szerző(k): Szász PéterÖnköltség alatti borszőlő-felvásárlási árakat hirdettek meg a felvásárlók a idei szüret elején, és a mostani kilátások alapján a vártnál kisebb mennyiséget vásárolnának fel - írta a Világgazdaság cikkkére hivatkozva az MTI.
Szerző(k): Domokos ErikaA villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA szőlőterület kevesebb mint 8 százalékára, mintegy 5200 hektárra nyújtottak be a szőlő és borfelesleg piaci zavarainak megelőzésére szolgáló, zöldszüreti támogatási kérelmet a szőlőtermelők június 11-ig a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az MTI-vel.
Szerző(k): Domokos ErikaMélyben jár a magyarországi borok termelői ára - számolt be a Világgazdaság.
Szerző(k): Domokos László