A veszélyjelzés szerint Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Baranya vármegye egyes járásaiban várható intenzív zápor és zivatar a következő órákban. A meteorológiai szolgálat közölte: akár 50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is lehullhat rövid idő alatt.

Főként a déli határvidéken és az ország keleti harmadában lehet számítani zivatarokra, itt akár intenzívebb cellákra is lehet számítani, melyet jégeső és 60-80, de északkeleten akár 85-90 kilométer/órás széllökés is kísérhet. A legtöbb este estére nyugodttá válik a légkör – írja az MTI.

Csütörtökön napközben elsősorban északkeleten, kisebb eséllyel az Alpokalján számíthatunk zivatarra, 45-65 kilométer/órás széllel társulva, de a kisméretű jég és a heves csapadék sem kizárt.

Hiába kezdődik az iskola, az őszi idő még vakáción van

Igazi nyárzáró hőséggel, majd csapadékos idővel indult augusztus utolsó hete, ami komoly viharkárokat is okozott. A hőmérséklet az ország nagyrészén továbbra is 30 fok alatti, ez azonban nem arad így sokáig: az Időkép szerint a következő napokban egyre melegebb lesz, a pénteki tanévnyitók után akár még egy strandolás is beleférhet: szombaton 26 és 31, vasárnap 27 és 32 fok közötti maximumok várhatók. Ráadásul a lap szerint még a tavak hőmérséklete is alkalmas lehet a fürdéshez.

Meglepően sok magyar megy nyaralni ősszel

Szeptember elsején nemcsak becsengetnek, de ekkor száll repülőre a legtöbb magyar a Kiwi.com szeptemberre és októberre leadott foglalásai alapján. Szeptemberben Londonban, októberben Rómában találkozhatunk a legtöbb honfitársunkkal, míg az országokat tekintve Olaszország lehet az abszolút favorit ősszel.
Bővebben--->