A szegedi önkormányzati lap közlése szerint 300 hektáron, az 5-ös út és az M43-as autópálya közé épülhet meg a Teslát is felülmúló BYD kínai vállalat elektromosautó-gyára. A terület a megyei jogú város határában, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet, a Science Park (és a nagybani zöldség- és gyümölcspiac szerk.) szomszédságában lesz. A lap szerint az ezzel kapcsolat határozatokat és rendeleteket egyhangúlag támogatta a városi közgyűlés.

A teherforgalom az autópálya-csomópontok mellett zajlik majd, a személyforgalom pedig a város felől. A cikk hangsúlyozza, hogy az ipari park nem érinti a lakott területet, így a közeli Liliom Lakókertet sem.

December végén, hosszas találgatások után jelentette be Szijjártó Péter, hogy Szegeden épül meg a kínai BYD elektromosautó-gyára, ami Magyarország hatodik autógyára lesz. A beruházás több ezer munkahelyet teremt, a tervek alapján első körben Szegedről, majd Békés vármegyéből, legvégső esetben pedig a Fülöp-szigetekről toboroznak munkásokat.

Autóváros lesz Szegedből, filippínó „autószerelőkkel"

Újabb részletek derültek ki a kínai BYD beruházásról, amelyet a világ egyik vezető elektromos autógyártója tervez Szegedre.