Egy nemzetközi bűnbanda csalói visszaélnek Szabó Gyuri bácsi és vállalkozása a nevével. Ezt a három hónapja elhunyt bükki füvesember lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna közölte az InfoRádióval.

Az örökös szerint egy huszonhat országban működő, nemzetközi bűnszövetkezet csapdájába kerültek.

Már az adóhatóság is nyomoz, szellemi tulajdon védelme ügyében, de az igazi megoldás a fogyasztók felvilágosítása lehet.

Az elhunyt bükki füvesember lánya elmondta még, hogy a csalók azért sikeresek, mert az internet szürke terület. Lopes-Szabó Zsuzsa kérte, hogy mindenki legyen óvatos, amikor az interneten kínálnak neki negyven-ötvenezer forintért tablettákat Gyuri bácsi nevében.

Mi soha nem árultunk ilyeneket, és tőlünk telefonon sem lehet semmit rendelni

– hangsúlyozta a cégvezető, hozzátéve, fontosnak tartja, hogy minél több ember tudjon erről, mert még jó páran áldozatul esnek a bűnözőknek.

A cég Szabó György halála és a nevével visszaélő csalók ténykedése ellenére is fennmaradt, sőt fejlődik, és igyekeznek nyitni a modern megoldások felé. Példaként említette, hogy gyógyfüvekből nemcsak teát lehet főzni, hanem különféle élelmiszereket, kozmetikumot, kenőcsöket, tinktúrát, mixtúrát és kivonatokat is tudnak készíteni, és a jövőben ezekre fognak koncentrálni.

A bükki füvesemberként ismertté vált, és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntetett Szabó György, 2022. december 4-én, 94 éves korában hunyt el.