Soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók – Bazsó Gábor „Karotta” autós szakújságíró
Soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók – Bazsó Gábor „Karotta” autós szakújságíró

Soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók – Bazsó Gábor „Karotta” autós szakújságíró

A korábbi hírekkel ellentétben soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók köszönhetően a várható problémák korai felismerésének, és annak, hogy tudatosan megszüntették az egyes márkák legolcsóbb modelljeit. Így bár a volumen elmaradt a korábbiaktól, a nagyobb árrés nagyobb profitot jelentett – mondta el az Economx podcastjában Bazsó Gábor „Karotta” szakújságíró. Véleménye szerint ezt a piaci pozíciót akkor is meg tudják őrizni, ha a távol-keleti – leginkább kínai – elektromos autók fokozatosan növekvő európai térnyerése nagyobb sebességre kapcsol.
Gáll Csongor, 2023. november 10. Fotó: Economx / Economx.hu - Bazsó Gábor „Karotta” autós szakújságíró

Bazsó Gábor szerint Kína az elsők között ismerte fel az elektromos átállás elkerülhetetlenségét. Ennek oka azonban elsősorban nem a későbbi európai forgalmazás, sokkal inkább a vitathatatlan szükségszerűség volt. A gyártási volumen, ezzel párhuzamosan a járművek számának exponenciális növekedése olyan mértékű légszennyezettséget eredményezett, hogy azonnal be kellett avatkozni.

A szakértő szerint egyértelműsíteni és tudatosítani kell az emberekben, hogy katasztrófához vezet, ha egy jól meghatározott időpontban nem tiltják meg globálisan a belsőégésű motorral működő járművek forgalmazását. Bazsó ugyanakkor kiemelte:

arra is figyelni kell, hogy ez a lehető legkisebb nehézséget okozzon az embereknek.

Bár valóban megfigyelhető, hogy egyre-másra jelennek meg a kínai autógyártók az európai piacon, de jelenleg az árak letörését az amerikai Tesla generálja, ami Bazsó Gábor véleménye szerint a gyártási és technológiai újításait kihasználva akarja magát hasonló szerepben pozícionálni, mint a XX. század legfontosabb közlekedési vívmánya, a Ford T-modell.

A statisztikák szerint Norvégia jár az élen az elektromos átállásban, de ahhoz, hogy a tiszta energia népszerűbb legyen, ahhoz elengedhetetlen az infrastruktúra mielőbbi és nagy arányú fejlesztése.

 

Német sajtó: eldőlhetett, hogy Magyarországra hozza első európai autógyárát a BYD

Kiszivárgott információk szerint a világ második legnagyobb elektromosautó-óriásaként jegyzett, kínai BYD Magyarországot választotta – értesült a német sajtó, amely szerint a hivatalos döntést csak az év végén hozzák nyilvánosságra.A felek egyelőre hárítanak a német sajtó friss értesüléséről, miszerint Magyarországot választotta a Tesla élvonalbeli pozíciójára törő kínai gigacég

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók – Bazsó Gábor „Karotta” autós szakújságíró

A korábbi hírekkel ellentétben soha nem látott profittal zárták a Covid-járványt az autógyártók köszönhetően a várható problémák korai felismerésének, és annak, hogy tudatosan...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.