A június elején zárult negyedévben 84 millió dolláros, részvényenként 16 centes nettó veszteséget ért el a Blackberry szemben az elemzők által várt 6 centes részvényenkénti nyereséggel. A cég ezzel ugyan jelentősen javított az egy évvel korábbi 518 millió dolláros veszteséghez képest, de a vártnál rosszabb számok kiábrándították a befektetőket, a telefongyártó papírjai 18 százalékkal zuhant a nyitás előtti kereskedésben.

Az is kiábrándító volt, hogy a cég nem közölt friss adatokat a nemrég megváltóként bemutatott Blackberry 10 eladásairól, és jelezte, hogy a második negyedévben is működési veszteségre számít. A kérdéses negyedévben a társaság 3,1 milliárd dolláros árbevételt ért el a tavalyi 2,8 milliárd dollár után. Az eladások is elmaradtak a várttól, a márciustól júniusig terjedő időszakban a cég 6,8 millió készüléket értékesített, miközben a szakértők 7 millió feletti számot vártak előzetesen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!