BUX 0,34 százalékos csökkenéssel zárta a hét első kereskedési napját, dacára a kedvező nemzetközi hangulatnak.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint ez azért történhetett így, mert sajtóhírek szerint az OTP Ukrajnában vehet bankot, miután eladta romániai leányvállalatát.

Magyar Telekom árfolyama ugyanakkor jelentősebben mozgott, és sikerült is erősödnie 12 forinttal, 1,57 százalékkal, így értéke 77 forintra nőtt.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 0,95 százalékkal 16 690 forintra, a Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,36 százalékkal 9800 forintra csökkent. A Mol árfolyama nem változott, 2500 forint maradt.

BUMIX értéke 0,06 százalékot emelkedett a pénteki záráshoz viszonyítva.

Ütős páros: állampapírból lesz a nyugdíj?

Már a kincstárnál is tudunk nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitni. Ezzel a befektetési móddal ugyanakkor azt is vállaljuk, hogy kizárólag állampapírokba fektetjük a megtakarításunkat, ami a csökkenő kamatkörnyezet mellett nem tűnik kedvezőnek. A számlavezetés azonban teljesen ingyenes, ráadásul a kockázat is alacsonyabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!