A hétfői nyitás után zuhanni kezdett a forint a devizapiacokon. Délelőtt 10-re már 369 forint fölött járt az euró ára, vészesen közel a 2020. április 1-jén beállított történelmi mélyponthoz, amikor napközben 369,7-ig ment a keresztárfolyam. Ez a szint hétfőn délelőtt megdőlt, 369,71 fölé ment az árfolyam délelőtt.

A dollár ára is történelmi csúcsra került hétfőn, 327,931 forint az új rekord. 

"Péntek délutánra gyengülésnek indult a forint, így az euró árfolyama 368 forint felett is járt napközben, emellett a történelmi csúcs is karnyújtásnyira került az árfolyamtól. A piac továbbra is visszafogottnak ítélheti a magyar jegybank lépéseit, így ez is közrejátszhatott a gyengélkedésben, illetve a dollár erősödése is negatív hatással volt a forintra" - írta ma reggeli elemzésében a KBC Equitas.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!