Közzétette a Budapesti Értéktőzsde honlapján a Nap Nyrt. november 15-ére összehívott rendkívüli közgyűlésének előterjesztéseit és határozati javaslatait. Három kérdésben szavaznak a részvényesek, az egyik a felügyelőbizottság ügyrendjének jóváhagyása, a másik a társaság székhelyének megváltoztatása, a harmadik - legfontosabb - pont pedig az alaptőke felemelése. 

A jelenleg 2,65 milliárd forintos alaptőkét egymilliárd forinttal 3,65 milliárdra emelik most első körben 1000 forintos névértékű részvények kibocsátásával. A részvények kibocsátási értéke a névérték, vagyis 1000 forint a közzététel szerint, ami nagyon kedvező árfolyam, hiszen a Nap egy nappal a bevezetése után már csaknem 4 ezer forintos árfolyamon forog. 

Az igazgatóságot a közgyűlés további alaptőke-emelésre hatalmazhatja fel. A legmagasabb összeg, amelyre az igazgatóság a társaság alaptőkéjét felemelheti: 8,65 milliárd forint a közzététel szerint, az alaptőke-emelésre 2022.03.31-ig kerülhet sor. Erre azért van szükség, mert társaság közép- és hosszútávú stratégiai céljainak megvalósulása érdekében további naperőművek megvásárlására nyílik lehetőség, és az akvizíciók végrehajtásához addicionális tőkebevonásra van szükség.

A vállalat 2020 októberi megalapításakor az alapítók célja egy olyan, a befektetők széles köre számára elérhető, hosszú távon osztalékfizető képességgel bíró befektetési célpont létrehozása volt, amely kizárólag zöld energiatermeléssel foglalkozik. A cég portfóliójába 30 darab, összesen 15 megawatt teljesítményű naperőmű tartozik. A további dinamikus bővülés érdekében a társaság akvizíciókra épülő növekedési stratégiát követ, céljuk portfóliójuk 100 megawattra növelése a következő két évben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!