Viszonylag nyugodt napot zárt az euró/dollár keresztárfolyam hétfőn, bár az enyhén romló nemzetközi hangulatban egy kicsit erősödött a dollár, de még így is 1,31 felett maradt bőven a keresztárfolyam. Ennek ellenére kora délelőtt hirtelen gyengülni kezdett a forint árfolyama és szinte egy pillanat alatt 287,70-ig húzták fel az árfolyamot. Itt is azonban csak egy kicsit tudott megpihenni a forint, délután ugyanis az amerikai befektetők belépésével a piacra újabb gyengülési hullám indult, így 288 fölé is felhúzták az árfolyamot. Sajnos a magyar devizával szembeni rossz hangulat estére sem csillapodott, és bár a 287,70-es szintet visszatesztelte az árfolyam nem tudott e szint alá visszatérni, így aggódva lehet várni a keddi napot. Kedden a Monetáris Tanács döntése sorsdöntő lehet a forint szempontjából, amennyiben ugyanis további kamatvágás jön könnyen a 290-es euró szint is veszélybe kerülhet.

A dollárral szemben is sokat gyengült az árfolyam, ami estére 218,50-es szintet jelentett, de napközben a 220-at is megközelítette a forint. Egy frankért 238,20-at kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!